KYIF 2003 tytöt voittivat Skuru Cupin 4.-6.9. 2015 Tukholmassa / KYIF 2003 flickor tog GULD i Skuru Cup 2015

6.9.2015Peliä seurasi ja tyttöjä kannusti paikalla olleet muut KYIF pelaajat ja myös PIF, kiitokset tuesta!
Peliä seurasi ja tyttöjä kannusti paikalla olleet muut KYIF pelaajat ja myös PIF, kiitokset tuesta!Suomalaista tyttöenergiaa Ruotsissa – Skuru Cupin turnausvoitto KYIF 03 tytöille!

KYIF 2003 tytöt osallistuivat SkuruCupin ja pelasivat täydet seitsemän peliä, joista viimeinen oli finaali. Tuloksena upea turnausvoitto!

Lör 14:50 Grupp 5  Kyrkslätt IF:Gul-Kungsängens SK 30-4
Lör 17:10 Grupp 5  Kyrkslätt IF:Gul-IFK Tumba 9-4
Lör 19:30 Grupp 5  Huddinge HK:2-Kyrkslätt IF:Gul 6-14
Sön 09:00 A-8-dels:03  Kyrkslätt IF:Gul-Älta IF:1 17-5
Sön 13:05 A-kvartsfinal:02  Kyrkslätt IF:Gul-Kroppskultur:1 9-8
Sön 15:25 A-semifinal:01  Skuru IK:1-Kyrkslätt IF:Gul 6-9
Sön 18:20 A-final  Kyrkslätt IF:Gul-Huddinge HK:1 11-6

Suomalaista tyttöenergiaa Ruotsissa – Skuru Cupin turnausvoitto KYIF 03 tytöille!

Käsipallokauden avaus lähenee ja KYIF 03 tytöt lähtivät Ruotsiin hakemaan kokemusta ja joukkuehenkeä kovista kansainvälisistä otteluista. Kehittymiseen tarvitaan aina uusia haasteita – ja kovatasoisia pelejä on helppo saada lahden toiselta puolelta. Ruotsissa käsipallon taso ja harrastajamäärät ovat ihan eri tasolla kuin Suomessa. Hyvällä ja halukkaalla ryhmällä on kuitenkin mahdollista haastaa parempiakin maita, tästä todisteena KYIF 03 kilpatyttöjen turnausvoitto puhtaalla pelillä.

Tytöt ovat harjoitelleet yhdessä jo 5 vuotta ja tulokset alkavat pikkuhiljaa näkyä. Moni tyttö on mennyt huimasti eteenpäin etenkin viimeisen kahden vuoden aikana. Haasteena etenemiselle on vain poikkeuksellisen iso ryhmä (oikeasti positiivinen ja iloinen asia sillä harrastajia ei ole koskaan liikaa) ja liian pieni pallollinen halliaika. Toistot jäävät väkisinkin liian vähäisiksi - ilman omatoimista muuta aktiivista liikkumista on miltein mahdotonta haastaa lajin muita maita. Toivotaan että joukkueen kehittyminen ja onnistuneet kansainväliset pelit innostavat tyttöjä satsaamaan entistä enemmän käsipalloon ja kaikkeen mahdolliseen liikuntaan – ohjattuun tai omatoimiseen! Emme ole lajikatteellisia, vaan toivomme että tytöt harrastavat kaikkea mahdollista = liikkuvat monipuolisesti ja tarpeeksi.

Skuru-matkan suurin anti oli joukkueen ”syntyminen” - tytöillä oli oikeasti hauskaa keskenään ja entiset pienet kuppikunnat vähenivät selvästi matkan aikana! Ymmärrys siitä että menestys vaatii koko joukkueen, alkaa selvästi aukenemaan. Kilpaillaan ja kannustetaan vieruskaveria tekemään asioita vielä paremmin, koska se haastaa ja helpottaa omaa tekemistäkin – ja sen tuloksena joukkue menestyy – ja hommasta tulee entistä mielenkiintoisempaa. Joukkueeseen tarvitaan tietenkin hyviä yksilöitä, ja juuri yksilöitä me valmentajat yritämme jalostaa, haastaa ja tukea – systemaattinen joukkuepelaaminen tulee sitten aikanaan. Yksilöiden kehittäminen vaatii riittävää vaativuustasoa jokaiselta treeniltä – tyttöjä ei saa päästää liian helpolla. Kun harjoitellaan niin harjoitellaan – jutellaan ja höpötellään sitten kun treenit ohi.

Tyttöjä on kaiken kaikkiaan 24, ja siksi joukkue on jaettu kahteen ryhmään: haastajiin ja kilparyhmään. Tällä taataan riittävä peliaika ja oikean tempoinen peliympäristö kehittymiselle. Joukkueiden välillä tapahtuu aina pientä rotaatiota, jotta haasteita ja mahdollisuuksia tulee oikeassa suhteessa aina kunkin tytön kehittymisen mukaisesti.

Haastajajoukkue aloitti turnauksen hapuillen, johtuen osaksi myös palloharjoitusten vähyydestä (harjoituksiin osallistumisprosentti oli elokuussa aivan liian alhainen) -> mutta kehitys ja etenkin taistelutahto (asenne) kasvoi potenssiin per peli – hienoa, se lämmitti valmentajien sydäntä paljon. Myös pelaajista paistoi viimeisen pelin jälkeen ISO peli-ilo ja samalla harmitus maalilla hävityn pelin jälkeen!! Jos ei tämä, niin mikä oli turnauksen suurin anti? Hyvä tytöt. Kuten jotkut viisaat ovat sanoneet; häviöt ja vastoinkäymiset usein opettavat eniten.

Hieno turnaus kaiken kaikkiaan – Kyif’in 03 tyttöjen suuressa 24 tytön ryhmässä on potentiaalia todella hyväksi joukkueeksi. Tarvitaan vain sopivassa suhteessa sitoutumista, kunnianhimoa, panostusta ja puitteita seuralta sekä tukea vanhemmilta - niin vain tyttöjen oma mielikuvitus on rajana ; )

Hyvänä esimerkkinä toimikoon tämän hetken kuumin suomalaisjoukkue. Nimittäin Susijengi, jonka taival ja rakentaminen alkoi jo yli 10 vuotta sitten – hyvä Dettman ja Suomen koripallo. Hyvää uhrautuvaa joukkuepelaamista on ilo katsoa. Ja mainitaan nyt samalla myös mainetta niittänyt, hienosti käyttäytyvä mutta äänekäs kannattajajoukkue…

Urheilullisin terveisin

 

Kyif 03 joukkueenjohto valmentajineen