KYIF 2003 tytöt osallistuivat Norden Cupiin 27.-30.12. Göteborgissa. Tuloksena PRONSSIA ja paras sijoitus suomalaiselle joukkueelle kautta aikain.

30.12.2016HBL uutinen
HBL uutinen
Kutsun saa Suomesta vain mestaruuden voittanut joukkue. Kyseessä on epävirallinen pohjoismaiden mestaruus ja joukkueita tulee 2003 tyttöjen ikäryhmään 16kpl, yksi Suomesta loput Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Kun on riittävästi tahtoa ja halua niin kaikki on mahdollista:

Pohjolan kolmanneksi paras käsipallojoukkue – 03 tytöt Kirkkonummelta!

Kautta aikain paras sijoitus suomalaisjoukkueelle.

 

Joukkueen saama menestys ja huomio Norden Cupissa oli huikea. Olemme kautta aikojen ylivoimaisesti paras suomalainen joukkue turnauksessa. Kuudesta tiukasta pelistä voitimme neljä ja äärimmäisten jännittävien vaiheiden jälkeen lopputuloksena oli pronssia.
Suomalaistyttöjen pelit herättivät suurta kiinnostusta turnauksen aikana, teemme jotain hieman eritavalla ja ilmeisen hyvin. Sen havaitsivat myös norjalaiset huippujoukkueet, jotka voitimme peräti kolme kertaa. Katsojien ja valmentajien ilmeet ja ihmetys oli suurta Göteborgissa kun käsipallon lilliputtimaasta tuleva joukkue pesee Norjan mestarit! Todella moni hämmästeli etenkin rohkeaa, aktiivista ja raskasta puolustustapaamme, joka aiheutti kaikille vastustajille harmaita hiuksia. Kiitosta saimme eteenkin tuomareilta, jotka kiittivät ja palkitsivat aktiivisuuden pallonriistoilla, vastustajan aikapelillä, askeleilla ja meille vain yhdenkäden kaksiminuuttisilla – puhdasta, kovaa ja rehtiä puolustamista siis!

Ainoa oikea häviö tuli turnauksen voittaneelle Tanskan mestareille (Bording KFUM). Ensimmäinen peli ja tappio ruotsalaista joukkuetta (Kungälvs) vastaan meni täysin jännityksen ja suuren ylilatautumisen piikkiin, joka näkyi poikkeuksellisen suurena teknisten virheiden sumana. Osasyynä siihen myös liisterin käyttö, johon emme vielä olleet tottuneet.  Seuraavana päivänä kaatuikin sitten Tukholman seudun parhaimpiin kuuluva joukkue Huddinge selkein luvuin 23-10. Saman joukkueen voitimme muuten Skuru Cupin finaalissa Tukholmassa syksyllä 2015. Tämän jälkeen oli kaksi tiukkaa ottelua Norjalaisia vastaan. Ensin voitimme oman lohkomme voittajan Sarpsborgin kahdella maalilla, sen jälkeen norjalaisen Nit-Hakin jatkoajalla.
Norjalaiset joukkueet näyttivät äärimmäisen hyviltä ja vahvoilta, mutta törmäsivät KYIFin keltaiseen muuriin ja suomalaistyttöjen innokkuuteen ja rohkeuteen. Göteborgin Valhallan lattioilla on kymmeniä litroja, jo nyt kuivunutta hikeä ollen ikuinen muisto tyttöjen sisukkuudesta ja periksiantamattomuudesta. Olimme useita pelejä tappiolla, mutta aina lopussa noustiin.

Kultamitalit meni tällä kertaa Tanskaan ja hopea Norjaan. Pronssiottelussa voitimme jatkoajalla Sarpsborgin yhdellä maalilla. Meidän alkulohko oli siis todella kova, siinä oli turnauksen kolmanneksi ja neljänneksi parhaat joukkueet. Olemme ilmeisen oikealla tiellä ja jatkamme eteenpäin. Suuret kiitokset vielä kertaalleen tytöille ja mukana olleille vanhemmille tärkeästä avusta ja tuesta. Tytöt käyttäytyivät matkalla hienosti, jopa esimerkillisesti muille.

 

Norden Cup:

www.norden-cup.se

http://www.norden-cup.se/2016/12/29/f03-inställnng,-vilja-och-offensiv-taktik-gav-resultat-34662368

http://www.norden-cup.se/2016/12/29/f03-–-finska-sisun-räckte-i-en-halvlek-34668176

PS. Tanskan mestareista vielä muutama sana. He pelaavat sekä 03- että 02-sarjassa aivan kuten mekin. Heille kertyi viime vuonna 125 kilpaottelua, meille noin 50 kpl. Ja uskallamme väittää, että Tanskan sarja on paljon kovatasoisempi. Valitettavasti joudumme usein työskentelemään vahvaan vastatuuleen kaikin tavoin, toisin kuin muissa pohjoismaissa joissa on isot käsipalloperinteet ja puitteet toiminnalle. Suomessa on usein tapana vierittää kiviä esteiksi ja löytää kaikesta poikkeavasta vain negatiiviset asiat. Krooninen hallipula ja sitä kautta harrastuksen kalleus on suurin haasteemme. Olemme luoneet Talent 2022 projektin avustamaan ja edistämään tyttöjen käsipallon harrastamisessa ja tavoitteena on kehittää käsipalloa Suomessa. Kansainvälisten turnausten avulla voimme pysyä muiden vauhdissa mukana.

Kiitokset Atlaksen 02-tytöille ja Granin 02/03-pojille hienosta kannustuksesta otteluiden aikana!

 

Norden Cup 2016 joukkue KYIF flickor 2003:

Pelaajat: Rebecca Sandholm, Ellen Sampakoski, Fanny Broman, Anna Nyberg, Melina Grundfelt, Malena Ekman, Sanni Latvala, Ella Paukku, Mette Palkoranta, Tinja Pulkki, Maja Sannholm, Emilia Karell, Enni Goman, Dina Sadojevic Jelacik. Kuvassa myös Sofia Goman.

Valmentajat: Sami Goman, Lillemor Sannholm ja Astrid Geisor-Goman

Joukkueenjohto: Petri Niiranen

Viedään yhdessä rintamassa käsipalloa eteenpäin, pienin vahvoin askelin jokaisessa seurassa – tulisieluisten ihmisten toimesta – jaksakaa, nuorten urheilija-alkujen takia.

 

Terveisin

KYIF 03 tyttöjen valmentajat ja joukkueenjohto

Liitteet