KyIF handbollsdamer spelar FM -serie 2017-18

25.8.2017

KyIF’s handbollsdamer har beviljats FM–serie licens för inkommande säsong 2017-18. KyIF har tidigare erfarenhet från spel i damernas FM –serie då laget varit med under 5 tidigare säsonger; 1983 (nionde), 1990 (sjunde) samt 2012-14 då den sista säsongen gav lagets bästa placering (sjätte).

‘ Vi har under de senaste åren känt ett moraliskt ansvar att lyfta våra handbollsdamer till den högsta serien och på så sätt skapa en fortsättning på det fina juniorarbete som görs i KyIF. Under de senaste säsongerna har många flickjuniorlag hållit sig väl framme och röjt stora framgångar. KyIF har ett av det största antalet flickjuniorer i Finland’, säger handbollssektionens ordförande Nina Sampakoski.

‘ Innan ansökan om licens lades in har vi naturligtvis försäkrat oss om att de viktigaste delområdena är i skick; tränarna, spelarna, finansieringen och stödgruppen. Det återstår förstås mycket att göra innan säsongstarten men lyckligtvis har vi hela sommaren på oss innan FM-serien kör igång. Vi kommer att vara den enda bollsportsförening i Kyrkslätt som spelar på FM-nivå, så här erbjuds härlig kvinnoenergi åt våra samarbetspartner’, konstaterar managern Ari Paganus.

Laget kommer att tränas av Kyrkslätts egen tränarguru Tomas ”Mecca” Mecklin, som slutför sin TS 3 tränarutbidning under juni månad, Lojobon Nisse Heerman, som bl.a. tränat juniorlag i Atlas och BK-46, samt Matilda Björkqvist, långvarig målvakt i HIFKs  damlag, som främst koncentrerer sig på  målvaktsträningen.

‘ Det nya damlaget består av spelare som återvänder till sitt uppfostrarlag, sina egna A-juniorer samt några andra förstärkningar. Vi kommer att fortsätta vårt målmedvetna arbete med att utveckla spelarnas individuella utveckling med sikte på lagets topprestationer’, säger Tomas Mecklin.

‘Det är fint att få vara med och stöda KyIFs satsning på damhandbollen. Några målsättningar vad gäller placeringar har vi ännu inte hunnit sätta’, fortsätter Nils Heerman‘Allt i sinom tid’, avslutar Heerman.

Nina Sampakoski                                         Ari Paganus

Ordförande, KyIF handboll/                          Manager KyIF NSM handboll/
Puheenjohtaja, KyIF käsipallo                      Manageri KyIF NSM käsipallo

044 359 7459                                               040 5532508

nina.sampakoski@gmail.com                      ari.paganus@gmail.com