KyIF:n naiset kaatoivat ÅIFK:n sunnuntai-illan kotiottelussa

17.11.2017


Kirkkonummen KyIF otti kauden kolmannen voittonsa, kun se oli Turun ÅIFK:ta kovempi kotikentällään lukemin 31-23 (14-10). Sarjan tulokasjoukkue nousi samalla SM-sarjataulukon neljännelle sijalle.

Alkuminuutteja lukuun ottamatta ottelu kulki KyIF:n nuottien mukaan. Ensimmäisen jakson puolivälissä KyIF sai kasvatettua eron muutamaan maaliin ja pääsi lähtemään tauolle neljän maalin johdossa. Toisella puoliajalla ÅIFK ei onnistunut lähes kymmeneen minuuttiin maalinteossa ja kun vuorostaan KyIF iski taululle kuusi maalia peräkkäin, oli maaliero kasvanut jo kymmeneen. ÅIFK ei pelillisesti enää toipunut, eikä pystynyt nousemaan voitontaisteluun mukaan, vaikka heidän nuori maalitykkinsä (11 maalia tässä ottelussa) Ellen Norrgrann (s. 2001) ei missään vaiheessa luovuttanut. KyIF oli ottelussa myös joukkueena vahvempi yhteensä kymmenellä maalintekijällä.

KyIF-valmentaja Tomas Mecklin oli luonnollisesti voitosta riemuissaan.

– Joukkueelta todella hyvä suoritus. Hyökkäys alkaa selvästi toimia, vaikka olemme harjoitelleet sitä vasta vähän aikaa. Tänään peli toimi lähes koko ottelun ajan hyvin. Åbo taisteli hyvin, Mecklin kertasi ottelua.

ÅIFK:n valmentaja Besim Qerimi kehui niin ikään vastustajaa, mutta harmitteli omiensa esitystä.

– Tänään ei löytynyt pelihuumoria lainkaan. Paljon teknisiä virheitä sekä tolppaheittoja. Lisäksi meillä oli paljon poissaoloja. KyIF pelasi tänään todella hyvin.

Toistamiseen tällä kaudella pelin vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu (3 LähiTapiola-tähteä) KyIF:n maalivahti, Suvi Erhovaara, kiitteli vahvaa puolustuspeli

– Puolustus toimi todella hyvin tänään ja pelaajat tekivät sitä, mitä oli sovittu. Kivalta tuntuu, kun noustiin sarjassa neljänneksi

KyIF-ÅIFK 31-23 (14-10)

Seuraava kotiottelu pelataan tämän viikon sunnuntaina 19.11. klo 18.30, jolloin sarjaykkönen Helsingin Dicken tulee vieraaksi Pommariin. Tervetuloa seuraamaan vauhdikasta lajia!