Sebastian Aarnio blir hjälptränare i KyIF

10.12.2017


Kyrkslätts FM-damlag, KyIF har fått förstärkning, då forna landslagsvirtuosen Sebasian Aarnio gjort kontrakt som hjälptränare från början av december. ”Sebi” har stor erfarenhet av tränarskap: två säsonger som huvudränare för GrIFK, fyra år som hjälptränare för T98 landslaget, samt nu tränare för både KyIF:s teknikgrupp och Akademilag, som spelar i div 1.

Huvudtränare Tomas Mecklin är lättad att ha fått bekant och kunnig hjälp till damlaget i FM-serien. Nisse Heerman, som varit till hjälp i början av säsongen, måste avstå från hjälptränaruppgifterna pga tidsbrist och vi såg efter alternativ för att förstärka tränarteamet. Sebi förstärker rejält vårt tränarteam, som från förut även inkluderar målvaktstränare Matilda Björkqvist.

Beslutet att komma och hjälpa i KyIF:s FM-lag var sist och slutligen lätt, kommenterar Aarnio. Största delen av spelarna är bekanta för mej från mina tidigare uppdrag och de känner till min tränarstil och mitt sätt att kommunicera. Jag tror jag kan hämta ny insikt till det dagliga tränande och även hjälp vid matchsituationer.