Paikalliskamppailussa ei jäänyt epäselväksi kuka vei

13.12.2017Siuntion SIF saapui KyIF:n vieraiksi sunnuntai-iltana Kirkkonummen väestösuojaan kauden toiseen kohtaamiseen. Edellisessä kohtaamisessa tasainen kamppailu päätyi KyIF:in niukkaan kahden maalin voittoon. KyIF:n penkillä oli uusi kakkosvalmentaja Sebastian Aarnio päävalmentajan apuna, mutta SIF:llä oli mm uuden venäläisen pelaajahankinnan myötä revanssi mielessä.

Mutta toisin kävi. Sarjatulokas KyIF vei ottelua alusta alkaen hirmuisella vauhdilla ja voimalla. Ottelua oli pelattu vasta 7 min kun KyIF johti 7-1. SIF sai rivinsä kuntoon ja kävi neljän maalin päässä, mutta tauolle mentiin KyIF:n kannalta turvallisessa tilanteessa 22-13. Käsipallossa mikä vaan on mahdollista 30 minuutin aikana, mutta tässä ottelussa sellaisia ihmeitä ei nähty. KyIF jatkoi tykitystä kotiyleisön riemuksi ja vei ottelun selkein numeroin 34-23.

Tässä ottelussa kaikki meni alusta loppuun tasaisesti hyvin ja pelattiin sekä puolustuksessa, että hyökkäyksessä niin kuin oltiin sovittu, joukkueen päävalmentaja Tomas Mecklin iloitsee. Kun vielä molemmat maalivahdit pelasivat erittäin hyvän ottelun, niin tulevaisuus näyttää valoisalta, huolimatta joukkuetta kohdanneista loukkaantumisista.

Ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittiin joukkueen kuopus, Jessi Laasio (s. 2000) joka heitti koko tämän kauden SM-sarjan yhden ottelun maaliennätyksen: 15 maalia. Jessin vahvuus monipuolisena pelaajana tuli vahvasti esiin ottelussa, kun hän pelasi monella eri pelipaikalla ja heitti erityylisiä heittoja. KyIF:n joukkueen vahvuudesta kertoo myös se, että kaikki pelaajat ovat avanneet maalisaldonsa tällä kaudella.

SIF:n valmentaja Harry Wikström kehui KyIF:n vahvaa puolustusta ja myös oman joukkueen positiivista pelivirettä.

SIF:n jäädessä joulutauolle, KyIF pelaa vielä yhden sarjaottelun Vantaan Atlaksen vieraana ensi lauantaina 16.12. klo 15.00 Myyrmäen Urheilutalolla. Seuraava kotiottelu pelataan 14.1 klo 18.30 KyIF – GrIFK. Tule seuraamaan vauhdikasta lajia!

Kuvat: Dennis Rolin

Teksti: Emma Mattson