KyIF:n vahva vire jatkui Atlaksen vieraana Vantaalla

3.2.2018

KyIF aloitti alemman jatkosarjan komeasti hakemalla selkeän vierasvoiton Atlaksesta. KyIF:n voittolukemat olivat 33-17 (16-9).

KyIF ei antanut emännilleen mitään mahdollisuuksia, vaan karkasi jo heti alkuminuuteilla 4-0-johtoon. Atlas sai kuparisen rikki, mutta KyIF painoi viisi maalia putkeen kasvattaen eron jo yhdeksään. Atlas pääsi lopussa hieman paremmin mukaan ja tauolle mentäessä eroa oli seitsemän maalia.

KyIF otti heti toisen puoliajan alkuun Atlaksen viimeisetkin toivon rippeet, kun kirkkonummelaiset heittivät puoliajan neljä ensimmäistä maalia. KyIF ei antanut otteensa herpaantua missään vaiheessa, vaan takoi taululle osumia tasaiseen tahtiin ja otti lopulta selvän voiton.

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin oli ottelun jälkeen tyytyväinen. Meillä on kova puolustus ja siinä autettiin todella hyvin tänään toinen toisiamme. Hyvän puolustuksen johdosta kontrauspeli saadaan myös kuntoon. Hyvä fiilis läpi ottelun – rento, mutta keskittynyt. Atlas pelasi paljon seitsemällä pelaajalla ja pääsimme tekemään monta maalia tyhjiin, myös molemmat maalivahdit siinä onnistuivat. Hyökkäyspäässä tuli tänään onnistumisia laajalla rintamalla hyvän yhteispelin ansiosta. Puolustuksessa jokainen hoiti tonttinsa hienosti ja auttoi kaveria, erityisen vahvaa puolustusta varsinkin Jessiltä, Johannalta ja Felicialta, jotka pääsivät pallonryöstöihin useasti. Myös maalivahdit onnistuivat hienosti ja ottivat useita huipputorjuntoja. Joukkueen kehitys on ollut hyvä ja tasaisuus paranee koko ajan, vielä on kuitenkin töitä edessä jotta päästään huippuvireeseen.

Vielä on viisi kierrosta jäljellä alemmassa jatkosarjassa, KyIF:n puolivälierä paikkaa on nyt aika lähellä, kaula seuraavaan on kahdeksan pistettä.

Atlas-KyIF 17-33 (9-16)

Maalintekijät:

KyIF: Jessi Laasio 7, Johanna Degerth 7, Felicia Grönholm 5, Elin Männikkö 4, Susanna Arvekari 3, Liisa Holopainen 2, Ingrid Degerth 2, Isabella Paganus 1, Karolina Kaivola 1, Suvi Erhovaara 1 

Maalivahtien torjunnat: 

Suvi Erhovaara 13, Isabella Paganus 7

LähiTapiola-tähtipelaajat:

Jessi Laasio KyIF 3
Suvi Erhovaara KyIF 2
Johanna Degerth KyIF 1

Seuraavassa ottelu sunnuntaina 11.2 klo 19.00 vieraana vahvistunut SIF Siuntiosta.