KyIF NSM, tasapeli Turussa, ÅIFK - KyIF 26 - 26

19.2.2018KyIF:llä olisi ollut voitolla mahdollisuus ottaa lähes ratkaiseva askel kohti alemman jatkosarjan voittoa, mutta tasatulos jätti vielä jännitettävää jatkosarjan toiselle puoliskolle. Puolivälieräpaikka on kylläkin jo varma. KyIF olikin lähellä voittoa, mutta ÅIFK:n kova loppukiri nosti joukkueen lopussa tasoihin.

Ensimmäisellä puoliajalla johto vaihtui useaan kertaan, mutta tauolle mentiin ÅIFK:n kahden maalini johdossa, kun ÅIFK naulasi pitseihin puoliskon kolme viimeistä maalia.

ÅIFK aloitti toisen puoliajan myös vahvemmin ja nousi neljän maalin johtoon. KyIF ei kuitenkaan siitä hätkähtänyt, vaan nousi tasoihin ja johtoon. KyIF näytti olevan jo matkalla voittoon, kun se johti peliä jo kolmella maalilla kolme minuuttia ennen loppua. Yksitoista maalia heittänyt Amanda Salenius kuitenkin johdatti turkulaisten kiriä ja ÅIFK nousi loppuhetkillä tasoihin.

ÅIFK:n valmentaja Bill Anckar myönsi, että joukkueelta loppui hieman bensa kesken hienosta loppukiristä huolimatta. Ottelu kaatui meidän osalta kunnon piikkiin, emme jaksaneet juosta alas ja hyökkäyksessä seisoimme paikallaan koko toisen puoliajan. Hyvä ja viihdyttävä ottelu molemmilta sekä hyvää maalivahtipeliä, Anckar kertasi ottelua.

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin antoi niin ikään kehuja molempien joukkueiden maalivahdeille ja piti ottelua jännittävänä. Peli vaihteli edestakaisin, tasainen taistelu koko ottelun. Kumpikaan meistä ei saanut kontrollia vaan seurasimme toisiamme. Puolustus toimi ihan hyvin, hieman enemmän ”kovuutta” saisi olla. Hyökkäyksessä pelasimme hyvin paikkoja, mutta pallot pitää laittaa myös sisään. Molemmilla vain yksi maalivahti, mutta molemmilla hyvä päivä.

Ottelun parhaana palkittu KyIF:n Matina Keserci oli tyytyväinen joukkueen otteisiin. Hyvää joukkuepeliä tänään ajojen sekä viivasyöttöjen kannalta. Hieman epäonnea heittojen kanssa. Kirkkonummelta Turkuun opiskelemaan muuttanut ja ÅIFK:n maalissa loistanut Linnea Gareis ei päästänyt entisiä joukkuekavereitaan helpolla torjuen mm. pari rankkaria. Samaten KyIF:n maalissa Suvi Erhovaara pelasi korkealla tasolla.  

Valitettavasti kolme KyIF:n pelaajaa Johanna, Felicia ja Matina loukkaantuivat pelin aikana, joka varmasti hieman vaikutti myös lopputulokseen. Toivotaan että naiset selviävät parin viikon huoltotauolla kondikseen ja ovat mukana taas mukana seuraavassa pelissä, jonka voittamalla alemman jatkosarjan voitto voidaan varmistaa.

ÅIFK-KyIF 26-26 (12-10)

Maalintekijät:
KyIF: Matina Keserci 6, Ingrid Degerth 5, Liisa Holopainen 4, Susanna Arvekari 4, Elin Männikkö 3, Jessi Laasio 3, Johanna Degerth 1. Maalivahtien torjunnat; KyIF Suvi Erhovaara 18, ÅIFK Linnea Garies 19

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Matina Keserci KyIF 3, Linnea Gareis ÅIFK 2, Ingrid Degerth KyIF 1

KyIFn seuraava ottelu on vuorossa sunnuntaina 4.3 klo 18.30, vieraana Atlas Vantaalta.