KyIF nautiskeli 29 – 20 voiton Atlaksesta

6.3.2018

Parhaana pelaajana palkittu maalivahti Suvi Erhovaara.
Parhaana pelaajana palkittu maalivahti Suvi Erhovaara.

KyIF:n alemman jatkosarjan voitto varmistui jo lauantaina, kun sen lähin uhkaaja SIF hävisi ÅIFK:lle. Joukkue juhlisti alemman jatkosarjan ykköstilaa voittamalla kotonaan Atlaksen sunnuntaina 29-20 (14-10).

KyIF lähti alkuvihellyksestä vahvemmin liikkeelle, mutta Atlas ei päästänyt kotijoukkuetta karkuun. Ensimmäisen puoliajan viimeiselle kympille KyIF:lle osui vahva vaihe, kun se onnistui neljästi peräkkäin maalinteossa ja se oli myös joukkueiden ero tauolle mentäessä.

KyIF aloitti toisen puoliajan räväkästi ja pääsi seitsemän maalin karkumatkalle eikä Atlas siitä enää toipunut. Lopulta KyIF pääsi kuittaamaan selvän voiton ja juhlimaan alemman jatkosarjan voittoa.

Voitosta huolimatta KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklinin mukaan joukkue ei yltänyt parhaaseensa. Ei ihan pelattu omalla tasolla. Eilen varmistunut jatkosarjan voitto hieman näkyi suorituksessa. Hienosti paljon maalintekijöitä, kymmenen eri pelaajaa, tämä on meille selkeä vahvuus.

Ottelun parhaana palkittu KyIF:n maalivahti Suvi Erhovaara oli mielissään, kun palattiin peleihin parin viikon tauon jälkeen. Joukkueelle tuli paljon onnistumisia ja itselläkin oli hyvä ilta.

Jäljellä olevat KyIF:n jatkosarjapelit SIF:iä ja ÅIFK:ta merkitsevät paljon vastustajille, joten niistä saadaan hyvä ponnahduslauta huhtikuun alussa alkaviin pudotuspeleihin.   

KyIF-Atlas 29-20 (14-10)

Maalintekijät
KyIF: Jessi Laasio 5, Felicia Grönholm 5, Johanna Degerth 4, Ingrid Degerth 4, Elin Männikkö 3, Carla Ström 2, Matina Keserci 2, Karolina Kaivola 2, Liisa Holopainen 1, Susanna Arvekari 1 Maalivahdin torjunnat, Suvi Erhovaara 18.

LähiTapiola-tähtipelaajat
Suvi Erhovaara KyIF 3
Felicia Grönholm KyIF 2

KyIF:n seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 11.3.2018 klo 16.00 Siuntiossa vastassa SIF. Seuraava kotiottelu on vuorossa keskiviikkona 14.3 klo 18.30 vieraana ÅIFK Turusta.