KyIF NSM kiittää kaudesta 2017 – 2018

22.4.2018


KyIF;n käsipallon naisten SM-sarja joukkue haluaa kiittää yhteistyökumppaneita, tukijoita, taustaryhmää, seuran hallitusta ja jäseniä sekä luonnollisesti yleisöä, joka on äänekkäästi kannustanut joukkuetta kauden aikana.

Alkuvuodesta 2017 KyIF hallitus teki päätöksen naisten SM-sarja joukkueesta. Tavoitteena oli saada NSM (Naisten SM) joukkue rakennettua pääosin oman seuran kasvateista sekä muutamasta vahvistuksesta.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa saatiin kasattua taustaryhmä, jonka tehtävänä on järjestää asiat niin että joukkueella on mahdollisimman hyvät edellytykset toimia, yhteistyökumppaneista varusteisiin ja tietysti yhdessä valmennuksen kanssa saada rakennettua riittävän kilpailukykyinen joukkue SM-sarja tasolle. Toukokuussa tehtiin lopullinen päätös SM sarjaan osallistumisesta ja lisenssi- hakemus lähetettiin liittoon. Joukkueen kokoonpano tällöin; Susanna Arvekari, Karolina Kaivola, Ingrid Degerth, Aini Salminen, Felicia Grönholm, Linda Ratilainen, Carla Ström, Elin Männikkö, Emmi Koljonen, Matina Keserci, Johanna Degerth, Jessi Laasio, Isabella Paganus. Valmennuksesta lähti vastaamaan Tomas Mecklin apunaan Nisse Heerman sekä maalivahtivalmennuksesta Matilda Björqkvist.

Joukkueen ensimmäinen ottelu pelattiin elokuun lopussa, Suomen Cup Karjaalla BK-46’ta vastaan. KyIF NSM johti ottelua käytännössä alusta loppuun asti ja onnistui ottamaan voiton ensimmäisessä ottelussaan. Tämä oli omiaan kasvattamaan itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. We’re back :)

Ennen sarjan alkua Helsingin suunnalta tuli ikäviä uutisia; Sparta luopuu sarjasta. Sparta on kasvattanut useita menestyksekkäitä käsipalloilijoita, esim Katja Nyberg (Norjan maajoukkueessa olympiakultaa 2008, MM-hopeaa 2007, EM kultaa 2004 & 2006, EM hopeaa 2002). KyIF’n osalta tämä päätös kuitenkin toi paljon kaivattuja vahvistuksia joukkueeseen; Suvi Erhovaara (maajoukkueen maalivahti) sekä lupaava nuori Liisa Holopainen. Samalla joukkueeseen liittyi käsipallokentille paluuta tekevä voimapesä Emmi Paajanen. Joukkueen fyssariksi, hierojaksi ja teippariksi saatiin Christoffer Bäckman, jolla tehtäviä oli varmasti riittävästi.

Syksyn mittaan joukkueen tunnusmerkeiksi tuli todella aktiivinen puolustus sekä paljon maalintekijöitä jokaisessa ottelussa. Pelaajat ottivat hienosti vastuuta sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Syksyn jälkeen SM sarjan saldona oli 5 voittoa 11 sarjaottelusta, joka on nousija-

joukkueelle oikein hyvä saavutus. Sen lisäksi pari ottelua päättyi tiukkaan kahden maalin tappioon. Joulukuussa Nissen ollessa estynyt kakkosvalmentaja vaihtui Sebastian Aarnioon.

Runkosarjan jälkeen sijoitus oli 5. tasapisteillä BK-46 kanssa. Keskinäisten otteluiden turvin BK-46 pääsi ylempään jatkosarjaan ja KyIF jatkoi alemmassa jatkosarjassa. Koska KyIF oli voittanut kaikki alemman jatkosarjat muut joukkueet jo runkosarjassa, jatkosarjan voitto varmistui käytännössä aikaisessa vaiheessa ja seuraava vaihe oli puolivälierä, jossa vastaan asettui GrIFK.

Puolivälierä-sarja oli todella tasainen ja venyi kolmeen otteluun. Kolmannessa ratkaisevassa ottelussa vastustaja oli hivenen vahvempi ja välierät jäi kolmen maalin päähän. Välitön pettymys oli luonnollisesti suuri, kun joukkue pääsi niin lähelle tavoitetta; mitalipelit. Harmittavasti neljä pelaajaa oli sivussa loukkaantumisten takia ratkaisu peleissä. Viides sijoitus SM sarjassa on kuitenkin suhteellisen nuorelle nousija -joukkueelle hyvä saavutus ja tästä on hyvä jatkaa ensi kauden valmisteluja. Ensimmäisellä kaudella opittiin paljon ja tavoitteena on parantaa tekemistä taas ensi kaudelle.

Ensi kaudella mitalin syrjään kiinni, Tomas Mecklin, päävalmentaja, KyIF NSM