KyIF käsipallon NSM joukkueen leiri Tukholmassa 23-25.11.2018

26.11.2018

KyIF NSM joukkue lähdössä leirille.
KyIF NSM joukkue lähdössä leirille.
Spårvägen – KyIF joukkueet kättelyssä.
Spårvägen – KyIF joukkueet kättelyssä.
Ryhmätöissä riitti mietittävää.
Ryhmätöissä riitti mietittävää.
Jessi Laasio valittiin Suomen naisten maajoukkueen MM karsintoihin.
Jessi Laasio valittiin Suomen naisten maajoukkueen MM karsintoihin.

Kirkkonummen KyIF:n käsipallon NSM joukkue hyödynsi maajoukkue tauon tekemällä leirimatkan Ruotsin Tukholmaan 23-25.11.2018. Matkaan lähdettiin perjantaina klo 15 pommarilta kohti lentokenttää, jossa joukkue kasaantui kokonaisuudessaan valkoisissa uudehkoissa edustustakeissaan, tunnelman ollessa varsin korkealla.

Onneksi lento laskeutui aikataulussa klo 17.30 Arlandaan, koska harjoituspeli Skurun hallissa oli sovittu alkavaksi klo 19.30. Bussissa hieman välipalaa suuhun ja suoraan hallille, jonne saavuttiin ajoissa, ehdittiin alkuverryttelytkin vetämään. Hieman ihmeteltiin missäs vastustaja Ruotsin toiseksi korkeimman sarjatason Allsvenskanin Spårvägen luuraa. Soitto heidän joukkueen johtajalleen selvitti että olivat väärässä hallissa. No pian päästiin kuitenkin ottamaan mittaa toisistamme ja vauhtia riitti. Saimme oppia sekä puolutus että hyökkäyspäähän runsaasti. Ottelun tuomarit tuomitsevat elitserien tasolla ja sallivat kovat mutta rehdit otteet. Spårvägenille ottelu toimi valmistavana sunnuntain kärkiotteluun Tumbaa vastaan, onnea heille sinne. Uppsalan Finska muren, eli siellä maalivahteina pelaavat Isabella Paganus ja Sofia Lindgård sekä Skurun Ellen Voutilainen kävivät myös KyIF:läisiä kannustamassa. Tappiosta huolimatta hyvä henki säilyi ja ei muuta kuin Nackan hotelliin illalliselle ja nukkumaan.

Launtaina harjoitukset Nackan hallissa 9 – 11. Moni sanoi olleen parhaat harjoitukset pitkään aikaan pitäisikö tulla aina tänne, koska paljon hauskempaa? Ohjelma jatkui lounaan merkeissä Italialaisittain Östermalmilla, josta pikku hiljaa Värtan satamaan ja Silja Serenaden kyytiin. Konferenssi tilat oli vartattu meille ryhmätöitä varten ja paljon saimme aikaiseksi äänitason noustessa kylläkin aika lailla. Jouluinen bufe illallinen kruunasi illan ja loppuverryttelyt hoidettiin reippaasti tanssien merkeissä.  

Toimia näiden naisten joukkueenjohtajana on hauskinta mitä olen tehnyt. Mukavia naisia joilla paljon sanottavaa ja vauhti päällä koko ajan. Meillä on jälleen suurelta osin uusiutunut joukkue mutta kaikilla on positiivinen asenne tulevaisuuteen ja yhteenkuuluvaisuuden tunne kasvoi varmasti tällä matkalla. Vaikka kausi on alkanut vastoinkäymisillä ja loukkaantumisilla usko on vahva, me vielä näytämme mitä osaamme. Leirimatkasta saatu palaute pelaajilta oli hieno ja varsin kannustava.  

Minulla on hyvä yhteistyö joukkueen valmentajien Tomas Mecklinin, Sebastian Aarnion ja Matilda Björkvistin kanssa, jotka ovat mahtavia persoonia ja tekevät työnsä suurella sydämmellä. Sekä valmennus, joukkue ja koko KyIF onnittelee Jessi Laasiota valinnasta naisten maajoukkueeseen MM karsintoihin Sveitsiin 30.11 – 2.12.2018.

Kiitokset vielä Thomas Pörtfors, Skuru IK järjestelyistä, tervetuloa vastavierailulle Kirkkonummelle.

On hienoa olla tälläisen mahtavan joukkueen johtajana, Nina Sampakoski.