KyIF:n SM-sarjan naisten syyskausi päättyi tappioon GrIFK:lle

21.12.2018

Maalikuningatar Jessi Laasio.
Maalikuningatar Jessi Laasio.
Felicia Grönholm hyökkää laidasta.
Felicia Grönholm hyökkää laidasta.
Uuni tuoreen master coach valmentaja lisenssin haltija Tomas Mecklin.
Uuni tuoreen master coach valmentaja lisenssin haltija Tomas Mecklin.

Naisten käsipallon SM-sarjan syyskauden päätösottelussa joulun alusviikolla Kirkkonummen pommarissa, Kauniaisten GrIFK osoittautui liian kovaksi tälläkin kertaa ja vei pisteen mukanaan numeroin. 26 – 33 (13 – 17).  

Ottelun alkuminuutit mentiin vielä tasatahtia, mutta ensimmäisen vitosen jälkeen KyIF:lle osui hyvä vaihe, kun se takoi Jessi Laasion, Johanna Degerthin ja Liisa Holopaisen voimin neljä peräkkäistä maalia ja johti 10 minuutin pelin jälkeen 8 – 4. Aikalisän jälkeen GrIFK sai taas pelin juonesta kiinni ja nousi johtoon, kun yhdeksän minuuttia oli ensimmäistä puoliaikaa jäljellä. KyIF:n hyökkääjien heitot joko torjuttiin tai ne menivät ohi viimeisen kympin aikana ja näin GrIFK pääsi lähtemään johdossa myös tauolle, kun se johti peliä ensimmäisen puoliajan jälkeen neljällä maalilla. 

GrIFK:n vahva vire sai jatkoa myös toisella puoliajalla, kun se kasvatti johtoaan tasaisesti. Lopullinen ratkaisu nähtiin jakson puolivälissä, kun GrIFK vei viisiminuuttisen 6-1 ja karkasi jo 10 maalin etumatkalle. KyIF pääsi lopussa hieman kaventamaan eroa, mutta GrIFK:n johto ei ollut vaarassa. 

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin oli ensimmäisen puoliajan esitykseen tyytyväinen, mutta toinen jätti toivomisen varaa. Hetkittäin varsin hyvin pelattu. Ensimmäisellä puoliajalla sekä puolustus että hyökkäys välillä todella hyvällä tasolla. Toisella puoliajalla tuli hieman kiire, jonka johdosta aika paljon heikkoja ratkaisuja. Lopussa otimme puolustuksessa käyttöön tiukempaa vartiointia, joka tuotti tulosta. Maalivahditkin saivat välillä hyviä koppeja mutta tietysti kokonaisuutena 33 päästettyä maalia on liikaa ja sillä on vaikea voittaa. Positiivisena löytyy kaksi seikkaa. Saimme itse tehtyä mukavasti 26 maalia ja tänään myös viivapelaajat pääsivät uudestaan maali tehtailuun mukaan.  

KyIF:n Jessi Laasion syyskausi on ollut mahtava. Taas irtosi kaksi tähteä ja illan pelissä tehdyt komeat 12 maalia veivät vasta 18-vuotiaan SM-sarjan maalipörssin kärkipaikalle saldona yhteensä 65 maalia. 

KyIF-GrIFK 26-33 (13-17) 

Maalintekijät; KyIF: Jessi Laasio 12, Adriana Jakimova 4, Liisa Holopainen 4, Johanna Degerth 3, Daniela Lindgård 2, Emmi Paajanen 1. Maalivahtien torjunnat: Suvi Erhovaara 6, Janna Karlsson 5.  

Naisten SM-runkosarja on nyt puolivälissä, kevään aikana pelataan vielä kaksi täyttä sarjakierrosta ennen pudotuspelejä. KyIF:n seuraava ottelu on sunnuntaina 13.1.2019 klo 17.30 Kirkkonummen pommarissa, be there.