BK-46 oli KyIF:iä vahvempi maalirikkaassa ottelussa Karjaalla

21.1.2019

Daniela Lindgård esitti vahvoja otteita Karjaalla.
Daniela Lindgård esitti vahvoja otteita Karjaalla.
Fanny Axberg onnistui mainiosti lauantain ottelussa.
Fanny Axberg onnistui mainiosti lauantain ottelussa.

Naisten käsipallon SM-sarjan kolmannen kierroksen ottelussa lauantaina Karjaalla kotijoukkue BK-46 onnistui vääntämään voiton kotiin maalikarkeloissa Kirkkonummen KyIF:iä vastaan numeroin 36 - 29 (17 - 13).

BK-46 otti emännän otteet pelistä heti kättelyssä, mutta KyIF ei kuitenkaan päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Ensimmäisen kympin jälkeen BK-46 näytti jo karkaavan pelissä johtaen viidellä maalilla, mutta KyIF taisteli itsensä takaisin tasatilanteeseen 9 - 9. Sen jälkeen oli kuitenkin BK:n vuoro repäistä ja se pääsi neljän maalin johtoon ja samalla erolla lähdettiin myös tauolle.

Toisen puoliajan alussa BK-46 alkoi lyödä ratkaisun avaimia peliin kasvattaen eron jo kuuteen. KyIF viritteli takaa-ajoa nousten vielä neljän maalin päähän, mutta sen jälkeen kotijoukkue lisäsi yhden vaihteen silmään eikä päästänyt KyIF:iä lähemmäs.

Suurin ero joukkueiden välillä syntyi lähinnä kahdesta seikasta. BK sai hankittua kaikkiaan yhdeksän 7 metrin rangaistusheittoa (8 maalia), kun KyIF:llä vastaavia oli vain kolme. Lisäksi BK-46 teki runsaasti vastahyökkäysmaaleja, joista laitapelaajat pääsivät tekemään hyvällä prosentilla helppoja maaleja ja näin KyIF:n hetkellinen hurmos saatiin sammutettua nopeasti.

KyIF:n käskijä Tomas Mecklin oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen tappiosta huolimatta. Oikein hyvä peli meiltä, vaikkakin oli ylä- ja alamäkiä. BK:n kontraukset toisella puoliajalla ratkaisivat pelin heille. Mielestäni kuusi vastaan kuusi meillä oli peli hallinnassa.

Varsinkin ottelun alussa Daniela Lindgård ja Fanny Axberg nousivat KyIF:n rivistä hienosti esille ja kumpikin saalisti kaikkiaan viisi maalia. Laitapelaaja Aini Salminen ja viivapelaaja Liisa Holopainen käyttivät maalipaikkansa 100 % tarkkuudella. Jessi Laasio tykitti jälleen kymmenen maalia ja saavutti jo nyt 200:n SM-sarja maalin rajapyykin sekä jatkaa maalipörssin kärjessä. Suvi Erhovaara onnistui myös hienosti KyIF:n maalissa, mukana myös yksi rangaistusheiton torjunta.

BK-46-KyIF 36-29 (17-13)

KyIF: Jessi Laasio 10, Daniela Lindgård 5, Fanny Axberg 5, Aini Salminen 3, Liisa Holopainen 2, Johanna Degerth 2, Aino Pietiläinen 1, Adriana Jakimova 1. Maalivahdin torjunnat: Suvi Erhovaara 14.

KyIF:n SM-sarja jatkuu tammikuussa vierasottelulla 26.1 Siuntiossa SIF klo 17. Seuraava kotiottelu sunnuntaina 3.2 klo 17.30 vieraana HIFK.