Sarjakärki HIFK ryösti pisteet KyIF:ltä naisten SM-sarjan käsipallo ottelussa

4.2.2019

KyIF:n Liisa Holopainen kohtasi siskonsa Ellan HIFK:n paidassa.
KyIF:n Liisa Holopainen kohtasi siskonsa Ellan HIFK:n paidassa.
KyIF:n Norden Cup 2018 mestaruusjoukkue.
KyIF:n Norden Cup 2018 mestaruusjoukkue.

Naisten käsipallon SM-sarjan ottelussa sunnuntaina Kirkkonummen pommarissa sarjakärki HIFK oli kotijoukkuetta KyIF:iä vahvempi numeroin 22 – 32 (11 -16).

HIFK haki sunnuntaina odotetun voiton KyIF:stä, mutta aivan taistelutta kirkkonummelaiset eivät antautuneet. HIFK alkoi ottaa otetta pelistä ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttyessä, mutta vielä kahdeksan minuuttia ennen taukoa KyIF oli vain kahden maalin päässä. Tästä HIFK venytti taukojohtonsa viiteen maaliin.

Pian tauon jälkeen HIFK kuitenkin latoi osumia siihen tahtiin, että ero kasvoi kymmeneen maaliin. KyIF roikkui vielä mukana, mutta vierasjohto alkoi vaikuttaa jo ratkaisevalta. HIFK myös piti varmasti kiinni etumatkastaan loppuun saakka. Oma kuriositeettinsa oli se, että ottelun molemmat jaksot päättyivät täsmälleen samoin lukemin.

KyIF-luotsi Tomas Mecklin ammensi ottelusta päällimmäisenä positiivisia asioita. Paljon hyvää sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Joukkueella oli hyvä stabiliteetti lukuun ottamatta toisen puoliajan alkua. Kiva nähdä, että monessa asiassa on menty eteenpäin.

KyIF:n pelaajista pörssikärki Jessi Laasio rikkoi jo tässä vaiheessa kautta 100 maalin rajan naisten SM-sarjassa. Adriana Jakimova pyöritti KyIF:n peliä kahden tähden arvoisesti ja teki hienosti myös kuusi maalia. Maalivahdit Suvi Erhovaara ja Janna Karlsson jakoivat vahtivuorot maalissa, kummallekin monta hienoa torjuntaa.

Ottelun tauolla esiteltiin KyIF;n 04 syntyneiden tyttöjen joukkue, joka vuoden vaihteessa voitti mahtavasti Norden cupin ja samalla epävirallisen pohjoismaiden mestaruuden.

KyIF – HIFK 22-32 (11-16)

Maalintekijät
KyIF: Jessi Laasio 6, Adriana Jakimova 6, Johanna Degerth 3, Fanny Axberg 3, Liisa Holopainen 2, Aino Pietiläinen 1, Felicia Grönholm 1. Maalivahtien torjunnat; Suvi Erhovaara 6, Janna Karlsson 6.

KyIF:n seuraava ottelu on lauantaina 9.2 klo 16.00 Kauniaisissa vastassa GrIFK.