KyIF:n naisilla kylmää kyytiä HIFK:n vieraana Helsingissä

17.3.2019

Johanna Degerth taisteli jälleen KyIF:n väreissä neljän maalin edestä.
Johanna Degerth taisteli jälleen KyIF:n väreissä neljän maalin edestä.
KyIF:n Suvi Erhovaara torjumassa HIFK:n hyökkäystä. Seuraavaksi Suomi paidassa Puolan turnauksessa 20-24.3.2019.
KyIF:n Suvi Erhovaara torjumassa HIFK:n hyökkäystä. Seuraavaksi Suomi paidassa Puolan turnauksessa 20-24.3.2019.

Runkosarjan voiton jo varmistanut HIFK ei antanut KyIF:n yllättää itseään, vaan näytti sarjakärjen ja -hännän eron 41 - 16 (20 - 9) -voitolla.

KyIF iski ottelun kaksi ensimmäistä maalia, mutta sen jälkeen kotijoukkue alkoi heiluttaa tahtipuikkoa. HIFK onnistui laajalla rintamalla ja pääsi lähtemään toiselle jaksolle turvallisen yhdeksän maalin johdon turvin. Toinen puoliaika oli käytännössä kosmetiikkaa. HIFK hioi kuvioitaan jo pudotuspelejä silmällä pitäen ja eteni selvään voittoon.

KyIF:n hyökkäys sanamukaisesti jäätyi lähes vartin ajaksi sillä Daniela Lindgårdin 16 - 9 maalin jälkeen HIFK teki 9 maalia peräjälkeen. KyIF:n seuraava maali Adriana Jakimovan toimesta syntyi vasta kun toista puoliaikaa oli pelattu jo yli 10 minuuttia ja taululla lukemat 27 - 10.   

KyIF:n Sebastian Aarnio ei selitellyt omiensa tappiota. Sarjakärki näytti tänään eron meihin. Peli kyllä toimii, kun teemme asioita sovitusti, mutta tällä puolustuspelillä ei voittaa otteluja. Tulostaulu kertoo sen hyvin. Lisää töitä pitää tehdä edelleen.

Paras maalintekijä KyIF:n puolelta oli tällä kertaa Johanna Degerth, jolla osumatarkkuuskin oli kohtuu hyvällä tasolla. Aika monella heittoprosentti jäi luvattoman alhaiseksi, johtuen HIFK:n tiukasta puolustuksesta. KyIF maalivahdeilla Suvi Erhovaara ja Janna Karlsson ei kovin miellyttävä iltapäivä Helsingin urheilutalolla ollut. KyIF hyökkäysten epäonnistuttua, HIFK maajoukkue pelaajien nopeat vastahyökkäykset johtivat jatkuvasti täysin avoimiin tilanteisiin, joita maalivahdin on lähes mahdotonta torjua.    

HIFK - KyIF 41 - 16 (20 - 9)

Maalintekijät
KyIF: Johanna Degerth 4, Jessi Laasio 3, Adriana Jakimova 3, Fanny Axberg 2, Emmi Paajanen 1, Daniela Lindgård 1, Liisa Holopainen 1, Felicia Grönholm 1

KyIF:n kauden viimeinen ottelu on keskiviikkona 27.3 klo 19.00 Pommarissa vastuksena GrIFK Kauniaisista. Tarkista otteluajankohta  www.kyifhandis.fi

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet hyvin tasaisia, nyt yleisö vielä kerran tällä kaudella kannustamaan Kirkkonummen omaa naisjoukkuetta voittoon.