KyIF päätti kautensa makealla voitolla GrIFK:sta käsipallon naisten SM-sarjassa

28.3.2019

Koko kauden sivussa ollut KyIF:n Ingrid Degerth pääsi mukaan kauden viimeiseen otteluun.
Koko kauden sivussa ollut KyIF:n Ingrid Degerth pääsi mukaan kauden viimeiseen otteluun.
KyIF:n Jessi Laasio voitti runkosarjan maalipörssin niukasti.
KyIF:n Jessi Laasio voitti runkosarjan maalipörssin niukasti.
KyIF NSM joukkue kiittää yhteistyökumppaneitaan ja yleisöä 2018- 2019 kaudesta.
KyIF NSM joukkue kiittää yhteistyökumppaneitaan ja yleisöä 2018- 2019 kaudesta.

Naisten käsipallon SM-sarjan ottelussa keskiviikkona Kirkkonummen pommarissa kotijoukkue Kirkkonummen KyIF onnistui mainiosti ja otti ansaitun voiton kotiin numeroin 21 - 18 (7 - 7). Näin KyIF pääsi maksamaan kalavelkoja parista niukasta aiemmasta tappiosta. Kummankin joukkueen kausi päättyi runkosarjaan ja tähän otteluun.

GrIFK aloitti ottelun vahvasti ja KyIF:llä kesti lähes seitsemän minuuttia ennen kuin se sai maalitilinsä auki. Sitä ennen Grani oli ehtinyt kolmen maalin johtoon. Sen suuremmaksi ero ei ensimmäisellä puoliajalla kasvanutkaan. KyIF pääsi tasoihin, muttei ohi ja tauolle mentiinkin tasatilanteessa.

GrIFK tuli kopista vahvemmin ja heitti toisen puoliajan kaksi ensimmäistä maalia, mutta sen jälkeen KyIF onnistui viidesti peräkkäin siirtyen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. KyIF ei enää johtoasemaansa ottelun aikana luovuttanut, vaikka GrIFK hengitti niskaan loppuun saakka. Näin KyIF pääsi juhlimaan kauden toista voittoaan.

KyIF:n päävalmentaja Tomas Mecklin oli tyytyväinen pelin antiin. Joukkueemme on mennyt selkeästi eteenpäin. Ottelun alussa hieman hermoilua, mutta varsinkin toisella puoliajalla joukkue rauhoittui ja pääsimme omalle tasollemme hyökkäyspäässä. Todella mukavaa, että koko kauden sivussa ollut Ingrid Degerth pääsi mukaan viimeiseen peliin ja tekemään pari maaliakin rangaistus heitoista.

KyIF halusi selkeästi enemmän voittoa, joka näkyi varsinkin toisella puoliajalla siirryttäessä kahden maalin takamatkalta viiden maalin johtoasemaan. KyIF:n kapteenin ja maajoukkuemaalivahdin Suvi Erhovaaran huipputorjuntoja nähtiin taas runsaasti, joka mahdollisti useita hienoja vastahyökkäyksiä. Yleisö pääsi ihailemaan pelinrakentaja Adriana Jakimovan mahtavia kuvioita ja harhautuksia, joista mm. Johanna Degerth ja Jessi Laasio tekivät kumpikin viisi tärkeää maalia. Mukavasti kaikkiaan kahdeksan eri maalintekijää löytyy pöytäkirjasta tällä kertaa.

Ottelun parhaana palkittu Johanna Degerth iloitsi kauden päättyneen voittoon. Oli mukavaa lopettaa kausi voitolla. Erittäin mukava fiilis ja tänään voitimme joukkuepelillä.

KyIF:n Jessi Laasio teki runkosarjassa hurjat 124 maalia ja voitti naisten SM-sarjan maalipörssin vaikka HIFK:n Kathlen Ax puristikin maalin päähän viimeisessä voitto ottelussa Siuntiosta.

KyIF:n NSM joukkue kiittää yhteistyökumppaneitaan ja kauden aikana hienosti kannustanutta yleisöä. Ensi kauden joukkueen rakennus on hyvällä mallilla. Tulevan joukkueen asioista tiedotetaan myöhemmässä vaiheessa.

KyIF - GrIFK 21 - 18 (7 - 7)

Maalintekijät:
KyIF: Jessi Laasio 5, Johanna Degerth 5, Adriana Jakimova 3, Daniela Lindgård 2, Liisa Holopainen 2, Ingrid Degerth 2, Emmi Paajanen 1, Felicia Grönholm 1

Maalivahdin torjunnat:
KyIF: Suvi Erhovaara 14
 

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Johanna Degerth    KyIF   3
Emma Wickström   GrIFK 2
Suvi Erhovaara       KyIF   1

Ari Paganus, Manager KyIF NSM 2017 - 2019