KyIF kaatoi Atlaksen naisten käsipallon SM-sarjan ottelussa

28.10.2019

Emmi Paajanen pärjäsi hienosti Atlas pelaajien puristuksessa.
Emmi Paajanen pärjäsi hienosti Atlas pelaajien puristuksessa.
Miisa Palkoranta esitti vahvoja otteita Atlas pelissä.
Miisa Palkoranta esitti vahvoja otteita Atlas pelissä.

KyIF ja Atlas kohtasivat toisensa jo viime viikonloppuna Suomen Cupin ottelussa ja tuolloin KyIF oli vahvempi jatkaen Cupissa välieriin. Asetelmat pysyivät samana myös lauantaina KyIF:n napatessa 22 - 24 (8 - 12) -voiton Vantaalla käydyssä SM-sarjan taistossa.

Kotijoukkue Atlas tuli otteluun vahvasti ja johti vielä ensimmäisen jakson puolivälissä. Ensimmäisen jakson loppu oli kuitenkin KyIF:ltä vahvaa pelaamista. Se vei jakson loppupuoliskon 8-3 kääntäen pelin itselleen.

Atlas tuli hyvin toiselle puoliajalle kaventaen eroa kahdella. Sen jälkeen KyIF ratkaisi kuitenkin nopeassa tahdissa ottelun lopullisesti, kun se takoi kahteen minuuttiin neljä maalia Miisa Palkorannan johdolla. Parhaimmillaan KyIF:n ero nousi jo seitsemään, mutta Atlas sai kurottua eron kolmeen ennen kuin KyIF-päävalmentaja Sebastian Aarnio kutsui joukkonsa kokoon. Aikalisä paikkasi vuotoa vain hetkiseksi, sillä Atlaksen vahva meno ja se pääsi lopussa jo maalin päähän mutta Palkoranta iski lopullisen niitin arkkuun.

Ottelun parhaana palkittiin KyIF:n Emmi Paajanen, joka oli pääosin tyytyväinen omiensa esitykseen. Alku oli vähän tahmeaa, mutta sitten pääsimme ensimmäisen puoliajan puolessa välissä jyvälle peliin ja vähän kirittiin. Voitettiin, mikä oli pääasia ja oli kiva pelata.

Hienoa nähdä Emmi Paajasen onnistuminen kentän kummassakin päässä ja mahtavasti hän jaksoi jälleen lähes täydet minuutit kentällä ja palkittiin ansaitusti. Miisa Palkorannalta varmastikin paras ottelu KyIF paidassa, josta myös hänet palkittiin kahden tähden arvoisesti. Ingrid Degerth lähenee myös peli peliltä omaa huipputasoaan. Hienosti myös Reetta Mustoselle ensimmäinen maali naisten SM-sarjassa sekä Matilda Björkqvistille maalissa 17 torjuntaa. Voitto oli tärkeintä mutta paljon pystymme vielä parantamaan jatkossa, kuittaa päävalmentaja Sebastian Aarnio.

Atlas - KyIF 22 - 24 (8 - 12)

KyIF: Miisa Palkoranta 5 (1), Ingrid Degerth 5, Anu Pihlström 4 (2), Emmi Paajanen 4, Rebecca Lönnqvist 2, Aini Salminen 1, Nea Nousiainen 1, Reetta Mustonen 1, Daniela Lindgård 1. Maalivahdin torjunnat; Matilda Björkqvist 17.

LähiTapiola-tähtipelaajat
Emmi Paajanen KyIF 3
Miisa Palkoranta KyIF 2

Seuraavaksi Kirkkonummen pommariin KyIF:n kotiotteluun sunnuntaina 3.11 klo 17.30 vieraaksi saapuu SIF naapuri Siuntiosta.