KyIF kukisti Atlaksen naisten käsipallon SM-sarjassa

8.12.2019

Aini Salminen teki laidasta kolme maalia.
Aini Salminen teki laidasta kolme maalia.
Fanny Axberg uurasti sekä kenttäpelaajana että maalivahtina.
Fanny Axberg uurasti sekä kenttäpelaajana että maalivahtina.

SM-sarjan häntäpään kohtaamisessa KyIF kaatoi toistamiseen tällä kaudella Atlaksen. KyIF oli kotonaan vahvempi 27 - 22 (16 - 13).

Atlas oli kuitenkin se, joka aloitti pelin vahvemmin ja karkasi heti kättelyssä muutaman maalin johtoon. Hiljalleen KyIF alkoi saada juonesta kiinni ja otti pelin hallintaansa. Toiselle puoliajalle lähdettiin KyIF:n kolmen maalin johdossa. Johto piti myös koko toisen puoliajan. Atlas sinnitteli iskuetäisyydellä, muttei missään vaiheessa päässyt uhkaamaan KyIF:n voittoa.

KyIF:n päävalmentaja Sebastian Aarnio oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon. Kiva kun tuli voitto. Ainahan on parempi mahdollisuus ottelun voittoon, kun vain 22 päästettyä maalia. Toivottavasti maalivahti Suvin (Erhovaara) loukkaantuminen ei ole vakavaa. Hienosti kenttäpelaajan roolista maalin suulle siirtynyt Fanny (Axberg) paikkasi viimeiset 18 minuuttia. Mukavasti lähes kaikki kenttäpelaajamme onnistuivat kaikilta pelipaikoilta maalinteossa. Harjoitus alkaa tuottaa tulosta, joka näkyy monipuolisempana pelinä.

Ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi nimetty KyIF:n Ingrid Degerth oli iloinen voitosta, hidas alku mutta meillä on hyvä fiilis ja oli hauskaa pelata. Anu Pihlström esitti mainioita taituruutta tekemällä ns. ohjausmaalin, joka mennee kärkipaikoille SM-sarjan kauden hienoimmissa maaleissa.

KyIF - Atlas 27 - 22 (16 - 13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit) KyIF: Ingrid Degerth 6, Anu Pihlström 5, Aini Salminen 3, Emmi Paajanen 3, Nea Nousiainen 3, Daniela Lindgård 3, Rebecca Lönnqvist 2, Fanny Axberg 2. Maalivahtien torjunnat; Suvi Erhovaara 8, Fanny Axberg 5.

LähiTapiola-tähtipelaajat Ingrid Degerth KyIF 3, Fanny Axberg KyIF 2

KyIF kohtaa seuraavaksi keskiviikkona 11.12 klo 19.00 Siuntiossa SIF:n. Sen jälkeen seuraa kuukauden tauko ja tammikuussa Dickenin vieraaksi Pirkkolaan 11.1.2020.