KyIF:n naisten käsipallon SM-sarjan kevät käynnistyi tappiolla

13.1.2020

Nea Nousiainen onnistui kahdesti maalinteossa.
Nea Nousiainen onnistui kahdesti maalinteossa.

KyIF:n naisten käsipallon SM-sarja joukkue avasi vuoden 2020 pelinsä vierailemalla Helsingin Pirkkolassa lauantaina 11.1 Dickenin vieraana. Syyskauden viimeisessä pelissään joulukuussa hienon voiton Siuntiosta napanneet Kirkkonummelaiset eivät pystyneet samantasoiseen suoritukseen ja näin edellisen kauden hopeajoukkue Dicken vei vuoden ensimmäisen kohtaamisen lukemin 31 – 17 (15 - 10).

Jostakin syystä ottelun alku oli varsin hankala KyIF:lle ja päävalmentaja Sebastian Aarnio joutuikin ottamaan aikalisän jo varsin aikaisessa vaiheessa vajaan kuuden minuutin kohdalla, tilanteessa 5 – 1 emännille. Puolustusta saatiinkin korjattua ja Dicken saatiin pidettyä maaleitta seuraavat viisi minuuttia. Hyökkäyspäässä ei vaan onnistumisia tahtonut millään tulla ja toinen KyIF:n maali kirjattiinkin vasta ajassa 11.05, Ingrid Degerthin toimesta. Tästä eteenpäin ottelu eteni tasaisena KyIF:n onnistuessa paremmin myös hyökkäyspäässä, mm. Daniela Lindgård maalasi 9 – 6 (19 min) ja Fanny Axberg 10 – 7 (21 min). Ensimmäinen puoliaika päättyi kuitenkin lukemiin 15 – 10 Dickenille.

Myös toisen puoliajan alku oli vaikea KyIF:n naisille ensimmäisen maalin jälkeen ja näin Aarnio joutui taas turvautumaan varhaiseen aikalisään. Tällä kertaa se ei juurikaan auttanut vaan Dicken karkasi vajaan 11 minuutin kohdalla jo kymmenen maalin johtoon. Viimeiset parikymmentä minuuttia eivät paljoa pelinkuvaa muuttaneet ja ottelun päättyessä tulostaulun numerot 31 – 17 olivat melkein samat kuin syyskauden avauspelissä (31 – 18).

KyIF:n päävalmentaja Sebastian Aarnio kommentti pelin jälkeen kertoo paljon; hyvää peliä meiltä silloin kun pelataan niin kuin on joukkueen sisällä sovittu. Tänään voitimme tolppiin ja rimaan -osumiskilpailun 100 - 0. Jos olisi ollut vähän enemmän onnea, niin loppulukemat eivät olisi näin karut. Todellakin kymmenkunta kertaa KyIF:läisten heitot kolahtivat tolppaan tai ylärimaan ja paremmalla onnella pelinkuva olisi voinut olla eri.

KyIF:n parhaimpina maalitekijöinä kunnostautuivat jälleen Fanny Axberg ja Ingrid Degerth. Ruotsista Suomeen palannut Linda Melanen pelasi nyt vasta toisen ottelunsa KyIF:n paidassa ja tuli kevätkaudeksi jakamaan viivapelaajan vastuuta Emmi Paajasen kanssa. Maalissa Suvi Erhovaara hoiti suurimman osan pelistä ja torjuntoja kertyikin runsaasti. Ida Keihäs pääsi näyttämään myös taitonsa loppuminuuteiksi.

Maalintekijat ja maalivahtien torjunnat.

KyIF: Ingrid Degerth 5, Fanny Axberg 5, Nea Nousiainen 2, Daniela Lindgård 2, Miisa Palkoranta 1, Emmi Paajanen 1, Rebecca Lönnqvist 1 (1). MV torjunnat, Suvi Erhovaara 14 ja Ida Keihäs 2.

Seuraavaksi KyIF:n käsipallo naiset toivottavat kotihalliinsa Kirkkonummen pommariin sunnuntaina 19.10 klo 12.00 GrIFK:n Kauniaisista. Huom. poikkeuksellinen aika.