Dicken KyIF:ä vahvempi naisten käsipallon SM-sarjassa

16.2.2020

KyIF:n Fanny Axberg sihti oli hyvin kohdillaan saldona 10 maalia.
KyIF:n Fanny Axberg sihti oli hyvin kohdillaan saldona 10 maalia.

KyIF:n naisten käsipallon SM-sarja joukkue sai vieraakseen Kirkkonummen pommariin sunnuntaina sarjakakkosen Dickenin Helsingistä. Dickenin vahva ensimmäinen puoliaika petasi sille 26 - 35 (11 - 17) -voiton KyIF:stä.

KyIF onnistui tekemään avausmaalin, mutta sen jälkeen Dicken otti pelin haltuunsa. Dickenin puolustus oli erityisesti ottelun alussa todella vahvaa, sillä ensimmäiseen 17 minuuttiin KyIF onnistui maalinteossa ainoastaan kolmasti. Jakson loppupuolella KyIF sai peliään paremmin kulkemaan, mutta Dicken pääsi kuuden maalin johdossa tauolle.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan vahvempi ja 10 maalia ottelussa heittäneen Fanny Axbergin kanssa KyIF nousi neljän maalin päähän. Sen lähemmäksi KyIF ei kuitenkaan päässyt ja Dicken nappasi ottelusta odotetun voiton.

KyIF:n päävalmentaja Sebastian Aarnio oli erityisen tyytyväinen toisen puoliajan peliin. Paljon hyvää, mutta oma peli aaltoilee liikaa. Toisella puoliajalla hienoa suorittamista joukkueelta, Aarnio mietti.

Ottelun parhaana palkitun Axbergin mukaan joukkue sai paremmin rytmistä kiinni toisella puoliajalla. Ensimmäinen puoliaika hankala, koska pelivauhti oli niin hiljainen. Toisella puoliajalla nopeutimme peliä ja oma heitto oli tänään hyvin kohdillaan.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
KyIF: Fanny Axberg 10 (2), Ingrid Degerth 5, Anu Pihlström 4, Daniela Lindgård 4, Nea Nousiainen 2, Reetta Mustonen 1. Maalivahdin torjunnat Suvi Erhovaara 12.

LähiTapiola-tähtipelaajat
Fanny Axberg KyIF 3, Tove Salokivi Dicken 2, Anu Pihlström KyIF 1

Seuraavaksi KyIF:n käsipallo naiset kohtaavat keskiviikkona 26.2 klo 19.00 GrIFK:n Kauniaisten palloiluhallissa.