KyIF:n Fanny Axberg nousi NSM:n maalipörssin kolmanneksi

27.2.2020

KyIF:n Fanny Axberg nousi NSM:n maalipörssin kolmanneksi.
KyIF:n Fanny Axberg nousi NSM:n maalipörssin kolmanneksi.

KyIF:n naisten käsipallon SM-sarja ottelussa Kauniaisissa nähtiin keskiviikkona loppuun saakka tiukka vääntö, mutta lopulta kotijoukkue GrIFK oli kuitenkin niukasti parempi lukemin 23 - 21 (11 - 9).

KyIF tuli ottelun alkuun taistellen saaden pari helppoa maalia ja johti alkuhetkillä peliä, mutta hiljalleen vaaka alkoi kallistua GrIFK:n puoleen. Parhaimmillaan GrIFK onnistui kasvattamaan neljän maalin eron, mutta KyIF pysyi vielä kannassa ja ero oli kahdessa maalissa ensimmäisen puoliajan päätteeksi.

Toisen puoliajan alussa GrIFK näytti jo ratkaisseen ottelun kasvattaessa maalieron viiteen, mutta Fanny Axbergin ja Ingrid Degerthin maaleilla KyIF nosti itsensä tasoihin. GrIFK löysi kuitenkin vielä yhden vaihteen ja pystyi pitämään KyIF:n takanaan ottaen tärkeän voiton.

GrIFK:n päävalmentaja Gustaf Ahlroos myönsi, että KyIF pisti kotijoukkueen tiukoille. Meillä oli vaikea päivä tänään. KyIF pelasi hyvän matsin tänään ja erityisesti Suvi pelasi erinomaisesti. Hyvä, että saatiin kaksi pistettä.

KyIF-valmentaja Viljami Kuntsi myönsi GrIFK:n niukan paremmuuden. Meillä on ollut hyvä nousujohteinen kausi ja tämä peli oli myös hyvä. Vastustaja oli juuri sen verran parempi kuin tulostaulu näyttää.

Fanny Axbergin tekemä ottelun neljäs KyIF:n maali oli samalla KyIF:n 3000. maali naisten SM-sarjassa. Fanny onnistui jälleen hienosti tehden eniten KyIF maaleista yhteensä kahdeksan. KyIF:n maalia jälleen loistavasti vartionut Suvi Erhovaara palkittiin ansaitusti kahdella tähdellä.

Naisten SM-sarjan runkosarjassa on jäljellä vielä kolme ottelukierrosta mutta jo nyt on selvää KyIF:n sijoittuminen sarjassa viidenneksi eikä näin neljän parhaan loppupeleihin portit auenneet tällä kertaa. Loput pelit hyödynnetään kuitenkin tarkasti seuraavaan kauteen valmistautumiseen.

GrIFK - KyIF 23 - 21 (11 - 9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
KyIF: Fanny Axberg 8 (2), Daniela Lindgård 4, Ingrid Degerth 4, Anu Pihlström 2, Miisa Palkoranta 2, Aini Salminen 1. Maalivahdin torjunnat; Suvi Erhovaara 16.

LähiTapiola-tähtipelaajat
Corinna Jensen GrIFK 3, Suvi Erhovaara KyIF 2, Sandra Laitinen GrIFK 1

Seuraavaksi KyIF:n kohtaa vierasottelussa lauantaina 29.2 klo 16.00 HIFK:n Helsingin urheilutalolla.