KyIF NSM joukkue kiittää käsipallokaudesta 2019 -2020

16.3.2020

KyIF NSM joukkue 2019 -2020.
KyIF NSM joukkue 2019 -2020.
KyIF NSM joukkueenjohto ja valmentajat.
KyIF NSM joukkueenjohto ja valmentajat.

Kirkkonummen KyIF:n naisten SM-sarjajoukkue haluaa kiittää hienosti kannustanutta kotiyleisöä, yhteistyökumppaneita, Kirkkonummen kuntaa, Suomen käsipalloliittoa ja Kirkkonummen Sanomia kuluneesta käsipallokaudesta 2019 - 2020. Koko seuran väen tuki niin hallituksen kuin myös muiden seuran joukkueiden osalta on ollut myös mahtavaa.  Kautemme päättyi tällä kertaa runkosarjan viidenteen sijaan.

KyIF takaisin naisten SM-sarja tasolle

KyIF:n hallitus pyysi allekirjoittanutta managerin rooliin keväällä 2017 Kirkkonummen käsipallojoukkueen saamiseksi uudelleen muutaman vuoden tauon jälkeen naisten SM-sarjatasolle. Otin pihkaisen pallon vastaan, kokemusta oli sentään kertynyt useampi vuosi nuorten naisten käsipallomaajoukkueen taustaryhmän vetäjän roolista ja suunnistuksen puolella Kirkkonummen Lynxin sekä Angelniemen Ankkurin edustusryhmien managerina.

Suurimman työn koko kuvion mahdollistamiseksi lienee tehnyt alusta asti joukkueen johtajana toiminut Nina Sampakoski. Hän on mm. neuvottelut pelaaja- ja valmentajasopimukset, hoitanut varusteasiat ja joukkueen muut rutiinit. Kuluneelle kaudelle avuksi kuormaa keventämään saatiin Katja Lönnqvist.

Suuri pelaajien vaihtuvuus rasitteena

Kaikkiaan kolmen kauden aikana 33 eri pelaajaa on KyIF:n paidassa nähty. Joukkueissa on nähty paljon omia junioreita, kotiseuraan palanneita sekä muista seuroista siirtyneitä pelaajia. Vaihtuvuus on ollut turhankin suurta, johtuen peliuran lopetuksista, loukkaantumista ja siirroista Ruotsiin ja muualle.  

Huippuvalmentajat joukkueen peräsimessä

Valmennuksesta päävastuun kaksi ensimmäistä kautta 2017 -2019 kantoi EHF master coach Tomas Mecklin. Kauden 2019 – 2020 päävalmentajana toimi entinen maajoukkuestara Sebastian Aarnio, apunaan Viljami Kuntsi, joka toi vahvan panoksensa pelaajien fysiikka puolen kehittämiseen. Valmentajia NSM joukkueen tukena on toiminut yhteensä kuusi, joilla on kyllä työsarkaa riittänyt aika lailla.

Taustaryhmän apuna vajaa sata henkilöä

NSM joukkueen taustaryhmän vastuulla on ollut kotiotteluiden järjestäminen, yhteistyökumppanit ja viestintä. Kotiotteluissa vastuuhenkilönä toiminut Kerstin Degerth on kolmen vuoden aikana kirjannut vajaa sata henkilöä hoitamaan eri toimintoja. Kun on hoidettava lipunmyynti, järjestyksen valvojat, lattianpyyhkijät, toimitsijapöytä, live-score, kello, pöytäkirja, kuulutus, musiikki, haastattelut, videokuvaus, valokuvaus, mainokset, buffetti (juniorijoukkueet) ja siivous on siinä hommaa riittämiin. Tietysti vastuita jaettiin hieman pienempiin osiin, ettei yhden henkilön vastuulle jää liikaa kuormaa.

Yhteistyökumppaneita on ollut hankkimassa puolenkymmentä henkilöä kuten myös hoitamassa viestintää lehdistötiedotteiden, otteluraporttien ja valokuvien muodossa lehdistölle sekä www sivuille että sosiaalisessa mediassa. Talkoitakin on joukkueen tukemiseksi jonkun verran tehty.

KyIF värit jatkossa korkealla

Käsittääkseni olemme onnistuneet tehtävässämme vakiinnuttaa KyIF:n pelaaminen naisten SM-sarjassa ja tarjoamaan omille kasvateille pelipaikan ylimmällä sarjatasolla. Voimme olla luottavaisia, KyIF:n värit tullaan näkemään vielä korkealla Suomen käsipallokentillä. Uusi KyIF:n naisten käsipallon johtoryhmä tiedottaa tulevaisuuden suunnitelmistaan lähiaikoina.

Itse siirryn käsipallossa nyt katsomon puolelle. Uudet tehtävät ovat jo menossa suunnistuksen merkeissä, kunhan korona on tallottu syvälle suon syvyyksiin.

Ari Paganus, Manageri KyIF NSM 2017 – 2020