KyIFin käsipal­lo­naiset ovat uuden kauden kynnyksellä!

13.10.2020

Tulevana sunnuntaina 18.10 on todellinen juhlapäivä, sillä silloin Kyifin käsipal­lo­naiset pääsevät kahdeksan kuukauden pelitauon jälkeen pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa Kirkkonummen väestösuojassa. Kun pandemia iskeytyi Suomeen myös käsipallokausi päättyi kuin seinään. KyIFin edustusjoukkue lähtee nyt uuteen kauteen pitkä­jän­tei­sellä ja tavoit­teel­li­sella yhteistyöllä seuran omien 03-syntyneiden tyttöjen kanssa. Tavoitteena on taistella Suomen mestaruudesta oman kylän kasvattien avulla vuonna 2024. 

KÄSIPALLO

Tulevana sunnuntaina 18.10 on todellinen juhlapäivä, sillä silloin Kyifin käsipal­lo­naiset pääsevät kahdeksan kuukauden pelitauon jälkeen pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa Kirkkonummen väestösuojassa. Kun pandemia iskeytyi Suomeen myös käsipallokausi päättyi kuin seinään.

KyIFin edustusjoukkue lähtee nyt uuteen kauteen pitkä­jän­tei­sellä ja tavoit­teel­li­sella yhteistyöllä seuran omien 03-syntyneiden tyttöjen kanssa. Tavoitteena on taistella Suomen mestaruudesta oman kylän kasvattien avulla vuonna 2024. 

– Nykyisen naisjoukkueen potentiaali yhdistettynä nuoriin talentteihimme antaa meille poikkeuk­sel­lisen mielen­kiin­toisen kasvualustan. Meidän mottomme on hitaasti kiiruhtaen, toteaa joukkueen päävalmentaja Birgitta Lindholm (Bigo). 

Bigo Lindholm on siitä erityinen, että hän ainoa naisvalmentaja maailmassa, joka on suorittanut yliopistossa käsipallon Master Academic coach -tutkinnon. Bigo tekee paluun käsipallon naisten SM-sarjan valmentajaksi, kun entinen maajouk­ku­e­val­mentaja ja monikertainen Suomen mestari ottaa päävastuun KyIF:in naisten joukkueesta yhdessä Sebastian Aarnion ja Viljami Kuntsin kanssa.

– Valmennusta on ajateltu ja rakennettu pitkällä tähtäimellä ja uskomme vahvasti, että näillä voimilla varmistamme yksilöllisen ja kehittävän harjoit­te­lu­ym­pä­ristön niin nuorille kuin jo kannuksensa naisten mesta­ruus­sar­jassa saaneille pelaajille. He kaikki ansaitsevat ja tarvitsevat riittävästi silmiä ja korvia, jotta päivittäinen laadukas harjoittelu veisi heitä joka päivä lähemmäksi vuoden 2024 unelmaa Suomen mestaruudesta, Bigo jatkaa. 

Uudessa naisten joukkueessa on paljon herättämätöntä potentiaalia. Joukkueessa on jo ennestään maajouk­ku­e­pe­laa­ja­rinkiin kuuluva Suvi Erhovaara, Fanny Axberg ja Ingrid Degerth. Niin ikään KyIF:in kasvatti ja maajouk­ku­e­rinkiin kuuluva Jessi Laasio siirtyi keväällä 2020 SIF:istä takaisin kasvat­ti­jouk­ku­eeseen.

Tähän lisättynä KyIF:in 2003 tytöt, jotka ovat jo vuosia niittäneet kultaa Suomessa ja ulkomailla. Myös heidän joukossa on nuorten maajouk­ku­e­rinkiin kuuluvia pelaajia.

– Annamme joukkueelle aikaa rauhassa kasvaa yhteen ja kehittyä eteenpäin ja kun asiat loksahtavat paikoilleen voimme nähdä hyviä tuloksia jo aikaisemmin, kun on ennustettu.

Uuteen kauteen kuuluu myös vahva uusi seurai­den­ti­teetti, jossa junioripuolen kehittäminen on tärkein osa seuran pitkä­ai­kais­suun­ni­telmaa, naisten joukkueen ohella. Projekti on nimetty #together2024-projektiksi.

– KyiF 100 v -juhlavuosi 2024 ei ole kaukana ja toivomme, että saamme kunnollisen käsipal­lo­buumin aikaiseksi Kirkkonummella, sillä tarvitsemme kaikkien tukea matkallamme, niin pelaajien, vanhempien kuin paikallisten yritysten, sanoo seuran puheenjohtaja Jenny Snellman.

– Meidän päivittäinen toive näin Korona aikana on se, että saisimme Koronasta huolimatta jatkaa pelikautta loppuun asti. Korona saa meidät ymmärtämään kuinka tärkeä urheilu (liikkuminen) meille kaikille on.

– Jotta yhdessä urheileminen voisi jatkua ja kausi voitaisiin pelata loppuun, on tärkeä, että me jokainen kunnioitamme koronaa koskevia suosituksia esimerkiksi maskien käytöstä ja etäisyyksien pidosta urhei­lu­ta­pah­tu­missa. Nämä on meidän osalta tulevassa kotiottelussa huomioitu.

Jos kuitenkin paikan päälle tuleminen oudoksuttaa, niin otteluitamme vois seurata kotisohvalta SolidSportin välitykselle. Myös näin voi tukea yhtei­söl­li­syyt­tämme ja seuratoimintaa meidän kaikkien hyväksi.

Tervetuloa Kirkkonummen väestösuojaan seuraamaan ensimmäistä kotiotteluamme KyIF -Grankulla IFK. tai seuraa sitä ruudun ääressä SolidSportin https://solidsport.com/naistensmsarja kautta sunnuntaina 18.10., kello 17.30 Nähdään hallilla tai ruudun välityksellä!

Ilmoit­tau­tu­minen otteluun tulee tehdä KYIF nettisivuilla olevan linkin kautta: https://kyifhandis.nettilomake.fi/form/10143. Otteluun on katsojamäärä rajoitus.